
Klassiske romkugler med chokolade krymmel
Romkugle ConnoisseurenEn nem og klassisk opskrift på lækre romkugler med krymmel
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Hviletid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Snack
Køkken Det søde køkken
Antal 1 portion
Kalorier 5560 kcal
Equipment
- Røremaskine eller håndmixer
Ingredienser
- 600 gram Rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
- 250 gram Mørk chokolade (ca. 55% kakao)
- 1 dl Hindbærmarmelade
- 2 spsk Kakaopulver
- 1/½ dl Piskefløde
- 3 spsk Romessens
- Chokolade krymmel
Sådan gør du
- Smuldr kagen i mindre stykker.
- Smelt chokoladen, fx i mikroovn eller vandbad.
- Kom kage og smeltet chokolade i en røremaskine med dejkrog. Tilsæt hindbærmarmelade, kakao, piskefløde og rør det ved jævn hastighed til blandingen er ensartet.
- Tilsæt romessens, rør det godt sammen og smag til.
- Form 12-14 romkugler af blandingen. Vend romkuglerne i pynt og stil dem tildækkede i køleskabet indtil servering.
Noter
Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade. Du vælger også selv, hvordan du vil dekorere dine romkugler - krymmel findes i mange farver og faconer, men almindelig kakao kan også gøre det. Du kan også dybe kuglerne i smeltet chokolade og dekorere dem med tynd glasur efterfølgende.
Keyword klassiske romkugler, romkugler, romkugler med chokolade krymmel, romkugler med romessens