Klassiske romkugler med chokolade krymmel

Klassiske romkugler med chokolade krymmel

Romkugle Connoisseuren
En nem og klassisk opskrift på lækre romkugler med krymmel
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Hviletid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Snack
Køkken Det søde køkken
Antal 1 portion
Kalorier 5560 kcal

Equipment

  • Røremaskine eller håndmixer

Ingredienser
  

  • 600 gram Rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
  • 250 gram Mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 dl Hindbærmarmelade
  • 2 spsk Kakaopulver
  • 1/½ dl Piskefløde
  • 3 spsk Romessens
  • Chokolade krymmel

Sådan gør du
 

  • Smuldr kagen i mindre stykker.
  • Smelt chokoladen, fx i mikroovn eller vandbad.
  • Kom kage og smeltet chokolade i en røremaskine med dejkrog. Tilsæt hindbærmarmelade, kakao, piskefløde og rør det ved jævn hastighed til blandingen er ensartet.
  • Tilsæt romessens, rør det godt sammen og smag til.
  • Form 12-14 romkugler af blandingen. Vend romkuglerne i pynt og stil dem tildækkede i køleskabet indtil servering.

Noter

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade. Du vælger også selv, hvordan du vil dekorere dine romkugler - krymmel findes i mange farver og faconer, men almindelig kakao kan også gøre det. Du kan også dybe kuglerne i smeltet chokolade og dekorere dem med tynd glasur efterfølgende.
Keyword klassiske romkugler, romkugler, romkugler med chokolade krymmel, romkugler med romessens