3 stjerner - Føtex, Viby J

Besøgt og smagt den 22. januar 2022

Foetex-romkugler-vibyj2
Romkugler fra Føtex, Viby J

Adresse: Viby Ringvej 10, 8260 Viby J (Viby Centret)

Pris: 8 kr. per romkugle.
OBS: Føtex har trøffel-tirsdag hvor det koster 5 kr. per romkugle.

4 kilometer syd for Aarhus ligger forstaden Viby J og byder sig til. Forstaden har et minimalt udvalg af bagerforretninger som ikke er en del af et supermarked, men de skal også have chancen for at byde sig til.

Er man religiøst tillagt omkring navnet på kagen, blev man ingenlunde klogere efter sit besøg hos bageren ved Føtex. Personligt kalder Romkugle Connoisseuren det en romkugle og ordet trøffel rygtes at være det korrekte ord at bruge i Århus og omegn. Det underbevidste gruppepres virkede og Connoisseuren bukkede under og bad om trøfler, hvorfra bagerekspedienten kiggede underligt og sagde: ”Øhm, altså vi har romkugler. Er det fint nok?”. Let smilende blev det accepteret og betalt. Debatten om hvorvidt det kaldes en romkugle eller en trøffel lever videre i Danmark.

Foetex-romkugler-vibyj-closeup
Romkuglen tæt på - let pyntet

Ved første øjekast virker romkuglen som en pæn version af den klassiske kugle. Her har man dog valgt at betrække den med chokolade samt et let drys chokolade krymmel på toppen. Prisen er samtidig i den lave ende. Kun 8 kroner for en romkugle betrukket med chokolade og krymmel – det er tæt på at være et røverkøb. Udseendemæssigt kunne man godt lokkes til at tro at romkuglen ville være hård at bide igennem pga. chokoladen, men det er slet ikke tilfældet. Det yderste chokoladelag er meget blødt og smelter let på fingrene. Konsistensen herefter er til den bløde side, hvor massen samtidig føles meget smushy (våd). Der er meget lidt bid i den og massen sætter sig godt fast i ganen, hvilket trækker ned.

Pro tip: Romkuglen er ikke på køl hos Føtex, hvorfor den hurtigt kan virke lidt varm. 20-30 minutter i køleskabet gør underværker for både chokolade og konsistens.

Selve romkuglens smag er ganske fin uden at skille sig ud. Den er hverken for meget eller lidt i  smagen, men man kunne godt tænke sig at den satte sig lidt mere igennem, da smagen forsvinder ganske hurtigt. Romkuglen er ikke den største og med en flad bund kan den godt virke lidt lille. En voksen man vil nemt kunne forsvare at spise den i 2-3 bidder.

Størrelse🟤🟤🟤
Konsistens🟤🟤🟤
Smag🟤🟤🟤
Pris🟤🟤🟤🟤

Konklusion

Alt i alt er romkuglerne fra Føtex i Viby J ganske fine og særligt til prisen. Man skal ikke forvente et festfyrværkeri af en smagssensation, ellers bliver man i hvert fald skuffet. Det er særligt prisen på romkuglerne der trækker bedømmelsen op. 8 kroner er ikke meget at skulle hoste op med for en romkugle på farten og da slet ikke hvis man gør det en tirsdag, hvor prisen er helt nede på 5 kroner. Smagen er ganske fin, men konsistensen er bestemt til den bløde og våde side. Størrelsen på kuglen er i den lave ende med den flade bund, syner den også mindre end så mange andre romkugler.

En gennemsnitlig romkugle med en gennemsnitlig bedømmelse.

🟤🟤🟤 – 3 stjerner herfra.

Produkt

Pris

Hvor kan det købes?

Romkugler fra Nørre Åby – 15 stk klassisk

220 kr.

Romkugler fra Nørre Åby – 15 stk mixed

220 kr.

Romkugler fra Nørre Åby – 6 stk mixed

100 kr.

Romkugle vs. Trøffel

Hvad kalder du den lille bandit af en kage?